A auzit cineva de Amazon Music? Este unul dintre acele servicii de music streaming care se afla in umbra Apple Music si Spotify. Daca Apple Music este serviciul care domina la capitolul utilizatori iOS, Spotify e cel mai popular serviciu de pe Android (si din lume pentru ca diferenta intre cele doua servicii atunci cand ne raportam la numarul de abonati este uriasa). Amazon Music are un numar relativ mic de abonati pe ambele sisteme de operare, ceea ce inseamna ca serviciul de music streaming al gigantului de retail online trebuie sa se extinda pe alte platforme pentru a beneficia de o expunere mai mare fata de cea pe care o are pana acum. Astfel, Amazon Music a lansat astazi prima sa versiune pentru Apple TV, incluzand atat modelul 4K, cat si pe cel HD standard. 

Pentru ca aplicatia sa functioneze, este nevoie ca televizorul sa ruleze tvOS 12.0 sau o versiune lansata ulterioar si poate fi descarcata din App Store de pe tvOS. Acest serviciu ofera utilizatorilor din intreaga lume acces la peste 50 de milioane de cantece incepand de joi. Anuntul vine la doar cateva zile dupa ce si Spotify si-a anuntat propria aplicatie pentru Apple TV. Dupa cum spuneam, Amazon Music avea nevoie de o mai mare expunere catre public, si, in ciuda faptului ca nu pare sa fi fost ideea lor de a aparea pe platforma Apple TV, s-ar putea sa insemne o crestere pentru serviciul de music streaming al companiei de retail online. Desi lansarea acestei aplicatii este una interesanta, mai ales avand in vedere ca Amazon si Apple vor fi rivale in domeniul tv streaming, unde compania de retail are serviciul Amazon Prime, in timp ce producatorul de iPhone se pregateste sa lanseze Apple TV Plus.

Aplicatia Amazon Music ofera utilizatorilor acces la un intreg catalog de melodii, liste de redare si statii Amazon, impreuna cu o varietate de liste de redare globale populare, cum ar fi Rap Rotation. In plus, exista si optiunea de a urmat versurile direct din aplicatie, iar ascultatorii Amazon Music care folosesc Apple TV vor putea accesa, de asemenea, toate albumele si mixtape-urile deja achizitionate cu contul lor de Amazon Music, care se afla in biblioteca „My Music”.

Pentru inceput, aplicatia Amazon Music pentru Apple TV este disponibila, incepand de astazi, in Statele Unite, Marea Britanie, Australia, Noua Zeelanda, Brazilia, Canada, Franta, Italia, Spania, Germania, Mexic, Japonia si India.

Daca ai Apple TV (ceea ce e putin probabil) si esti interesat sa achizitionezi Amazon Music pe televizorul tau, iata cum configurezi aceasta aplicatie:

  1. In primul rand, spuneți „Amazon Music” la telecomanda Apple TV Siri sau cauti  Amazon Music in meniul „aplicatii” din magazinul de aplicatii al Apple TV.
  2. Apoi, aplicatia va afisa o casuta care iti cere un cod de asociere, format din sase litere.
  3. Dupa care trebuie sa deschizi https://amazon.com/code de pe browserul tau mobil sau computerul tau personal si, in cazul in care este neaparata nevoie, sa te conectezi pe www.amazon.com 
  4. In cele din urma, dupa ce ai aflat codul, trebuie doar sa-l introduci in introduci in casuta respectiva si vei avea acces la aplicatie