Telefoanele pliabile sunt inca un domeniu nou, iar daca ai fost dezamagit de esecul de anul trecut al Samsung cu telefonul sau pliabil Galaxy Fold, poate ca nu mai vrei sa te increzi in acest tip de telefoane. Dar nici Microsoft nu se lasa mai prejos si lanseaza si el un telefon pliabil, Surface Duo, care are un pret de 1.399 de dolari si are 2 ecran de 5,6 inci, iar cand deschizi telefonul vei avea un ecran mult mai mare, iar in mijloc se afla balamalele, dar care nu sunt atat de vizibile avand in vedere constructia de calitate. Daca vrei sa afli mai multe despre noul telefon pliabil de la Microsoft, Surface Go, te invit sa urmaresti randurile de mai jos. 

Are un design care ii permite telefonului sa stea pe o suprafata plata, pentru ca nu are camera iesita in afara ca sa se miste. Telefonul se poate tine in mai multe pozitiii, fie in forma de cort cu ecranele in interior, fie deschis pur si simplu cu ecranele in exterior sau il poti tine inchis. 

Surface Duo nu mai are sistem de operare pe care il aveau telefoanele de la Microsoft pana acum si cu care sunt alimentate si computerele, adica Windows, ci au un sistem de operare de la Android, doar ca unul mai vechi. In comparatie cu Samsung Galaxy Fold 2, Surface Duo nu accepta noua tehnologia wireless 5G. Microsoft spune ca a facut acesta decizie pentru a ajuta la economisirea bateriei si ca atunci cand este deschis sa aiba 4,8 mm grosime. Cand telefonul este inchis, are o grosime de 9,9 mm. 

Telefonul nu vine cu un pret accesibil, suma de 1,399 de dolari este pentru versiunea de 128 GB spatiul de stocare. Este un pret mare pentru aceste vremuri in care oamenii nu se mai gandesc atat de mult sa isi cumpere un alt telefon. Microsoft spune ca dobanda va fi de 0% in 24 de luni daca telefonul va fi cumparat de la companie sau prin programul Next Up de la AT&T. Software-ul care sta la baza telefonului este de la Microsoft pentru a face ca cele doua telefoane sa functioneze in acelasi timp si pentru a face ca si aplicatiile sa functioneze intre ele. 

Cele doua baterii ale ecranului sunt de dimensiuni diferite si se afla in spatele ecranelor, iar Microsoft a trebuit sa contruiasca o alta tehnologie prin care sa se poate gestiona bateria, ca se vor incarca, descarca in acelasi timp.

Acestea fiind spuse, daca ai ramas dezamagit de esecul Samsung-ului cu primul Fold, poate ca modelul nou de la Microsoft, Surface Duo, va fi mai bun decat Fold-ul si poate Samsung va avea un rival pe masura.