Apple a lansat anul acesta 2 modele noi de snartwacth-uri, Apple Watch Seria 6 si SE. Seria 6 este mai scumpa, costa 399 de dolari si SE costa 279 de dolari. Ambele ceasuri ruleaza noul sistem de operare, WatchOS 7. Watch SE nu are la fel de mult functii si caractersitici ca Seria 6 si nici chipsetul nu este la fel de avansat, dar acestea sunt diferente ce explica diferenta de pret. Apple Watch SE este unul dintre cele mai ieftine ceasuri de la Apple. Watch Seria 3 a fost lansat in anul 2017 si a avut un pret initial de 199 de dolari. Pentru ca este cu 3 ani mai vechi decat SE, Seria 3 nu este la fel de avansata, puternica si robusta. Chiar daca intre cele 2 modele sunt 3 ani diferenta, specificatiile sunt destul de similare. Daca vrei sa afli care dintre Apple Watch SE si Seria 3 este mai bun, mai jos voi face o comparatie intre ele. 

Designul celor 2 este destul de asemanator, ambele modele vin in 2 dimensiuni diferite, ambele sunt din aluminiu si sunt reziste la apa. SE are un ecran mai clar si putin mai mare. Curelele acestui ceas nu se potrivesc si cu Seria 3. Niciunul dintre cele 2 ceasuri nu are functia de a ramane afisajul mereu aprins, asa ca va fi nevoie sa ridici incheietura mainii pentru a vedea cat este ora sau pentru a vedea notificarile. 

Cand s-a lansat Apple Watch Seria 3, avea conexiunea celulara, dar acum nu mai este disponibila aceasta functie la ceas, doar daca il vei cumpara reconditionat. LTE permite utilizarea ceasului sa fie utilizat fara conexiunea la telefon. Aceasta functie este utila atunci cand vrei sa iti faci antrenamentele si nu vrei sa ai telefonul la tine. 

Apple Watch SE ruleaza cea mai noua versiune a software-ului, WatchOS 7. Seria 3 nu are cel mai nou software, dar se poate actualiza, doar ca nu vor fi disponibile toate caractersiticile de la WatchOS 7 pe ceasurile mai vechi. Dar permite controlul parental, care inseamna ca poti sa conectezi ceasul copilui cu telefonul tau, astfel incat sa vezi unde se afla el sau se poate limita descarcarea aplicatiilor. Printre functiile care nu sunt disponibile la Seria 3 sunt cele referitoare la detectarea cazaturilor si detectarea zgomotului puternic. Daca obisnuiesti sa alegi in fiecare zi, exista si versiunea sportiva a SE, care functioneaza cu aplicatia Nike Run Club prin intermediul careia se pot rezulatele alergarilor. 

Acestea fiind spuse, daca vrei sa ai cateva functii mai noi pe care solftware-ul nou le pune la dispozitie si ai un buget mai mare, atunci alege Apple Watch SE. Dar daca nu te deranjeaza lipsa catorva functii si bugetul este mai mic, poti sa alegi Apple Watch Seria 3.