Este un an in care scoala si munca au luat cu totul alta intorsatura si iata-ne la cursurile online si la munca de acasa. Este un an in care dispozitivele precum tableta, laptop, calculator nu mai sunt un moft, ci o necesitate. Daca obisnuiesti sa citesti sau cunosti pe cineva caruia ii place sa citeasca ii poti oferi cadou de sarbatori un e-reader. Poate ca ii va fi de folos si unui copil care a primit lectura de vacanta. Daca vrei sa afli care sunt 4 cele mai bune e-reader pentru acest an, ramai cu ochii pe descrierile urmatoare.

Kindle Paperwhite costa 100 de dolari, este mai subtire si mai usor decat varianta dinaintea sa, materialul din care este fabricat este mai moale, nu mai are acel plastic dur, este complet impermeabil si are un ecran din plastic, astfel ca este rezistent la zgarieturi, potrivit pentru un copil. Are Bluetooth incorporat, astfel ca poti sa asculti si carti audio. Se asteapta, totusi, ca acest model sa primeasca si cateva imbunatatiri precum adaugarea unui port USB-C si o iluminare mai buna.

Kindle Oasis costa 250 de dolari este e-readerul de top al companiei Amazon, are o lumina ce se poate regla in functie de culori, adica se pot seta culori mai reci sau mai calde, in functie de perioada in care citesti, seara sau ziua. Se poate programa ecranul pentru a avea culori mai calde cand rasare sau apunea soarele. Are un ecran anti-orbire, ceea ce inseamna ca daca vei citi mai multe ore, ochii tai nu vor fi obositi. Este posibil sa fie prea scump pentru unele persoane, dar daca vrei un e-reader mai bun, este alegerea potrivita.

Amazon Kindle 2019 este cel mai ieftin e-reader, are un ecran auto-iluminat, este rezistent la apa, doar ca iluminarea sa este mai slaba. Daca ai un buget mai mic, este potrivit, doar ca multe persoane prefera Amazon Kindle Paperwhite, fiind mai bun decat acesta.

Kobo H20 costa 170 de dolari si este un model bun de e-reader, chiar daca nu este de la Amazon. Accepta 14 formate de fisiere si carti electronice. De asemenea, are si propriul magazin de carti electronice si suport pentru a verifica alte carti electronice din bibliotecile locale prin serviciul OneDrive. Este complet impermeabil, are un ecran de 7 inci cu o rezolutie de 1680 x 1264 pixeli si se gaseste in alb sau negru. Se poate utiliza in mod peisaj sau portret.

Acestea fiind spuse, daca doresti sa iti cumperi un e-reader sau doresti sa ii oferi cuiva pasionat de citit un cadou, un e-reader este o varianta foarte buna. In functie de buget si de preferinte poti alege e-readerul preferat pentru tine sau pentru cineva drag tie.