Cand vine vorba despre cumpararea unui telefon, in general tindem sa ne orientam sau sa ne dorim ultimele modele lansate pentru ca sunt noi, mai moderne, mai performante, au functii actualizate. Doar ca, atunci cand o companie lanseaza ultimele modele au niste preturi foarte mari, pe care nu si le poate permite oricine. De exemplu, Samsung Galaxy S20 Ultra costa in jur de 60.000 de lei, care este o suma uriasa pentru un telefon. Daca vrei sa iti cumperi un telefon si nu sti ce sa alegi intre Iphone sau Samsung, in conditiile in care nu esti o persoana care prefera strict Iphone sau strict Samsung, alegerea poate fi destul de dificila. Pentru a-ti usura alegerea, in randurile de mai jos voi prezenta atat avantajele, cat si dezavantajele fiecarei marci de telefon. 

In general, telefoanele de la Apple sunt mai scumpe decat cele de la Samsung, doar ca Samsung anul acesta cand a lansat seria S20 a avut preturi mult mai mari decat seria Iphone 11. Un telefon mai scump, inseamna si reparatii mai scumpe. Daca iti vei cumpara un Iphone 8 Plus o inlocuire a sticlei va fi mai scumpa decat o inlocuire a sticlei la Samsung Galaxy A8 2018. Dar telefoanele de la Apple sunt performante, au camera foarte buna, o memorie foarte mare si performante foarte bune. Daca stam sa compara un Iphone 7 cu un Samsung S7, cel din urma este posibil sa se blocheze dupa o perioada mai lunga de utilizare, dar Iphone-ul nu se va bloca. In ceea ce priveste durata de viata a bateriei, pana acum Iphone-ul nu avea o baterie atat de puternica precum avea Samsung, dar cum au modernizat si actualizat telefoanele, acum au o durata mai mare de viata a bateriei, dar tot Samsung castiga la acest capitol. 

Pana acum doi ani, la capitolul performanta camerei, castigatorul era Apple, dar acum si Samsung are telefoane care au o camera foarte buna. Referitor la memorie, ambele telefoane au memorie RAM mare, cat si spatiul de stocare suficient pentru a descarca multe videoclipuri, de a avea multe aplicatii si multe altele. Nu trebuie sa iti faci griji in privinta memorie nici la Iphone, dar nici la Samsung. 

Acum este in trend modul Dark, doar ca telefoanele mai vechi nu il au, doar telefoanele incepand cu anul 2018 il au. Dar si telefoanele de la Samsung si cele de la Apple il au.

Acestea fiind spuse, cand vine vorba de a alege intre Samsung sau Iphone, primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa stabilesti bugetul pe care esti disponibil sa il cheltuiesti pe un telefon, dar este foarte important sa nu cumperi un telefon la lansare, chiar daca ti-l doresti este mai bine sa mai astepti pentru ca pretul va scadea cu timpul.