Pe langa lansarea unui serviciu de televiziune si jocuri vido, Apple a mai lansat si un card de credit in cadrul conferintei ce a avut loc ieri, la sediul din Copertino al companiei. Astfel, acest card a fost anuntat oficial in urma unei serii de zvonuri care au aparut in ultimele saptamani in legatura cu lansarea unui astfel de produs. Apple Card este un card de credit digital care exista in telefoanele iPhone, si care poate fi folosit atat prin Apple Pay, cat si ca un card de credit fizic, exact asa cum ofera diverse banci in momentul de fata. Cel mai mare avantaj este ca, in ciuda faptului ca pare o miscare disperata din partea companiei pentru a-si diversifica gama de servicii dupa ce iPhone a inregistrat o scadere din punct de vedere al vanzarilor in ultimii ani, acest card simplifica o multime de lucruri pentru utilizatorii sai. Prin urmare, putem spune ca este o miscare suficient de interesanta din partea companiei americane. Apple Card poate fi accesat direct din iPhone-ul tau, fara ca tu sa fii nevoit sa  mergi efectiv la o banca. Din acest motiv, aplicatia Wallet le afiseaza utilizatorilor informatii despre banii pe care ii au in conturi, si nu numai. Apple Card le ofera clientilor Apple inclusiv bonusuri pentru banii pe care ii cheltuiesc, astfel ca la fiecare ban cheltuit sunt primiti bani inapoi, in fiecare zi, functia fiind numita Daily Cash. Este un card de credit mai avantajos decat ar fi putut orice banca din domeniu sa creeze, cel putin din acest punct de vedere.

Inainte de a introduce cardul, directorul executiv al celor de la Apple, Tim Cook, a facut publice cateva cifre si detalii in legatura cu serviciul Apple Pay. In acest an, Apple Pay va ajunge la peste 10 miliarde de tranzactii de la dezvoltarea aplicatiei pana in prezent. Mai mult, pana la sfarsitul acestui an, aplicatia va fi disponibila in peste 40 de tari. Acceptarea platii cu Apple Pay, cel putin in strainatate, inregistreaza o crestere semnificativa pe masura ce trece timpul. Astfel, in Statele Unite ale Americii, aproximativ 70% din companii accepta Apple Pay. Insa rata este mult mai mare in alte tari; de exemplu, 99% din companiile din Australia accepta Apple Pay ca metoda de plata.

Dupa cum se zvonea anterior, Apple a colaborat cu companiile Goldman Sachs si Mastercard pentru a dezvolta si emite acest card. Potrivit reprezentantiilor companiei, Apple nu stie exact ce, cand si de unde cumperi, si nici nu are acces la informatia privind suma pe care o platesti pentru produsele pe care le achizitionezi. Iar Goldman Sachs promite ca nu iti va vinde datele pentru publicitate sau marketing, aceasta fiind o usoara aluzie la ingrijorarile privind securitatea utilizatorilor atat in mediul online, cat si offline, ridicate in urma scandalului Cambridge Analytica, scandal ce are Facebook ca actor principal. Cardul va fi lansat in Statele Unite in aceasta vara, insa o lansare a acestuia in Europa ramane a fi programata, desi avem motive sa credem ca s-ar putea intampla in toamna, atunci cand Apple Arcade si Apple TV Plus, serviciile de jocuri video si respectiv televiziune, vor fi lansate oficial.