Intel are probleme in ceea ce priveste respectarea termenelor limita pentru a dezvolta procesorul XMM 8160 5G, pe care Apple se bazeaza pentru a adauga conexiune 5G la gama de dispozitive iPhone din 2020, potrivit celor de la Fast Company. Citand o sursa ce are anume cunostiinte in legatura cu relatiile dintre Intel si Apple, Fast Company sustine faptul ca cei de la Intel nu ar fi respectat anumiti termeni limita pentru dezvoltarea modemului care sa furnizeze conexiune 5G, fapt ce a determinat Apple sa-si piarda increderea in Intel.  Pentru ca sa poata compania din Copertino dezvolta si lansa, in luna septembrie 2020, iPhone-uri care sa aiba conexiune la 5G, chip-urile de proba trebuie sa fie furnizate celor de la Apple in aceasta vara, iar un design final al modemului trebuie sa fie disponibil pana la inceputul anului 2020. Intel a declarat ca chip-urile respective vor fi incorporate in dispozitive mobile ale celor de la Apple pana in 2020 si intentioneaz─â sa transporte modemul 8160 cu conectivitate 5G catre producatorul de telefoane mobile in a doua jumatate a anului 2019, daca aceste zvonuri sunt reale, nu este foarte clar daca cei de la Intel vor putea atinge aceste date tinta.

Apple a inceput sa utilizeze chip-uri Intel impreuna cu cele de la Qualcomm odata cu lansarea iPhone 7 si iPhone 7 Plus, iar in 2018, Intel a fost furnizor exclusiv de chipuri LTE de la Apple pentru iPhone XR, XS si XS Max, ca urmare a problemelor legale pe care Apple le-a avut impotriva celor de la Qualcomm. Zvonurile au sugerat ca Apple intentioneaza sa dezvolte iPhone-uri cu conectivitate 5G pentru a le lansa in 2020 si se bazeaza pe procesorul celor de la Intel pentru a face acest lucru. Potrivit unor surse, relatiile dintre Intel si Apple sunt considerate a fi suficient de tensionate in acest moment. De partea Intel, au existat deja trei manageri de proiect care supravegheaza dezvoltarea procesorului. Pe de alta parte, Apple ar fi purtat deja discutii cu cei de la Samsung si Mediatek in legatura cu furnizarea de procesoare, pe termen scurt, insa nici una dintre aceste companii nu are posibilitatea de a termina un chip pana in anul 2020.

Sursa Fast Company spune ca cea mai buna solutie pentru cei de la Apple in acest sens ar fi sa se intoarca la Qualcomm, insa, avand in vedere tensiunile juridice tot mai mari dintre cele doua companii, acest scenariu pare prea putin probabil. Apple se pregateste sa-si dezvolte propriile procesoare in propriile sale fabrici, astfel incat sa nu trebuiasca sa se bazeze nici pe Intel, nici pe Qualcomm, insa sunt slabe sanse ca aceste chip-uri sa fie gata in timp pentru o lansare a iPhone-ului 5G in 2020. Iar o eventuala amanare a lansarii unui model cu conexiune 5G nu ar fi prea benefica companiei din Copertino, avand in vedere ca doua companii concurente din Coreea de Sud, anume Samsung si LG, sunt deja pe punctul de a lansa telefoane cu conexiune la aceasta retea.