Daca ai un telefon mai vechi sau daca vrei sa iti cumperi unul mai vechi pentru ca nu ai un buget suficient de mare pentru a cumpara unul dintre cele mai noi modele, avand in vedere faptul ca au niste preturi foarte mari, este posibil sa bateria sa nu mai fie atat de buna. Dar poti sa ii schimbi bateria telefonului tau si acesta va functiona din nou ca la inceput. 

Bateriile se deterioreaza de-a lungul timpului si se vor descarca foarte repede. Daca luam un Iphone 6 de exemplu, acesta a fost lansat in urma cu 6 ani, sansele ca bateria sa fie deteriorata si sa nu mai reziste asa de mult ca atunci cand era nou sunt foarte mari. De aceea, inlocuirea bateriei poate fi cea mai buna varianta. 

Dar trebuie sa avem in vedere ca procesul de inlocuire a bateriei poate sa coste chiar foarte mult. Iphone 6 s-a gasit la un pret de 75 de lire sterline, iar bateria a costa 49 de lire sterline, chiar mai mult decat jumatate din pretul telefonului. Dar iFixit vinde un set de inlocuire a bateriei cu 35 de lire sterline. Trebuie sa aveti in vedere ca setul de la iFixit nu vine o baterie originala de la Apple, pentru ca Apple a decis sa nu isi mai vinda piesele separat. Setul include toate instrumentele de care ai nevoie pentru a schimba bateria chiar tu de acasa, fara sa trebuiasca sa mergi la un service. Singurul lucru de care vei avea nevoie si nu va exista in set este un uscator de par cu ajutorul caruia trebuie sa incalzesti si sa elimini lipiciul. 

In momentul in care tu ai deschis Iphone-ul pentru o inlocuirea a bateriei, trebuie sa stii ca acest lucru va anula garantia, dar pentru ca telefonul deja are nevoie de o inlocuire, cel mai probabil ca nu mai are garantie. 

IFixit are un manual de instructiuni foarte detaliat. Primul pas este sa incalzesti bateria cu uscatorul de par pentru a-i slabi lipiciul cu care este prinsa bateria. Dar nu trebuie sa incalzesti prea tare bateria pentru ca poate duce la aprinderea ei, dar nu trebuie sa nici sa nu incalzesti prea putin pentru ca lipiciul nu se va desprinde. Acest lucru poate crea confuzie. Dar trebuie sa fii foarte atent pentru ca nu cumva sa faci ceva si sa se strice altceva la telefon. 

In unele situatii se merita sa cumperi un telefon vechi si ieftin si sa ii inlocuiesti bateria, dar in alte situatii nu se merita. 

Acestea fiind spuse, decizia ramane a ta, daca se merita sau nu sa cumperi un telefon vechi si ieftin si sa ii inlocuiesti bateria, daca vrei sa iti dai de lucru cu inlocuirea bateriei sau daca mai astepti putin sa strangi niste bani sa iti cumperi un telefon mai nou.