Pana la sfarsitul anului, Apple va lansa primul laptop dintre cele care folosesc cipurile Arm, adica cele proprii, in locul celor de la Intel. Acele modele ar putea sa ruleze aplicatii de la iPad sau Iphone. Aceste cipuri vor fi integrate treptat in toate MacBook-urile in urmatorii 2 ani. Dar daca ai acum nevoie de un nou MacBook, se gasesc cateva modele care sunt la reducere.  Anul acesta s-a introdus MacBook Pro de 13 inci, dar cu procesoare Intel de-a 10-a generatie, spatiu de stocare mai mare, fiind la acelasi pret ca versiunea anterioara. A mai lansat MacBook Air la un pret de 999 de dolari. Pentru MacBook Air si MacBook Pro se pot economisi acum in jur de 50 de dolari. 

MacBook Air 2020 se gaseste acum la un pret de 950 de dolari, este dotat cu un Intel Core i3. Optiunile noi de actualizare includ un Intel quad-core de-a 10-a generatie, iar spatiul de stocare nu mai este de 128 GB, este de 256 GB. Grafica este Intel Iris, fiind mai buna decat cea anterioara, doar ca nu are hardware suplimentar de la AMD sau Nvidia. Acum laptopul nu mai are tastatura acea enervanta de tip fluture, ci o are pe cea noua, pe cea imbunatatita. Chiar daca spatiul de stocare s-a marit, memoria RAM a ramas la fel, de 8 GB. Poti totusi sa iti cumperi versiunea care are Core i5, dar trebuie sa platesti in plus 100 de dolari. Daca vrei memorie RAM de 16 GB, inca 200 de dolari in plus. 

AvantajeDezavantaje
Pretul incepe de la 999 de dolariModelul de baza are Intel Core i3
Spatiul de stocare s-a dublatNu exista porturi si conexiuni
Are noua tastatura imbunatatitaCamera web are nevoie de cateva imbunatatiri
Versiunea cu memorie RAM mai mare este prea scumpa

Daca ai nevoie de un spatiu de stocare mai mare, pentru ca activitatile tale de zi cu zi au nevoie de asa ceva, poti sa optezi pentru MacBook Air care are spatiul de stocare de 512 GB, fiind dublu fata de 256 GB. Acesta este dotat cu un procesor Intel Core i5 si se poate cumpara la pretul de 1,245 de dolari, putand sa economisesti 54 de dolari. 

MacBook Pro de 13 inci are tastatura noua, nu o mai are pe cea de tip fluture. Acum costa 1,299 de dolari pentru versiunea cu procesor Intel Core i5. Spatiul de stocare poate fi de 128 GB, 256 GB, 512 GB sau 1 TB. Dar, modelul de baza, are un Intel Core i5 de-a 8-a generatie cu viteze de 2,0 GHz, memorie RAM de 8 GB si un spatiu de stocare de 256 GB. Grafica este Intel Iris. Acest model beneficiaza de un Touch Bar, care are afisaj OLED si se afla deasupra tastaturii si ofera un control mai usor pentru diverse activitati. 

SpecificatiiMacBook Pro- 13 inci
CPU1.4 GHz quad-core 8-a generatie a procesorului Intel Core i5 
Memorie RAM8 GB
Spatiu de stocare256 GB

Daca totusi vrei sa iti cumperi un MacBook Pro de 13 inci, dar spatiul de stocare este prea mic, poti sa iti cumperi versiunea care are 512 GB, doar ca va trebui sa mai cheltuiesti in plus inca 200 de dolari. Asa ca, poti sa cumperi un MacBook Pro de 13 inci la un pret de 1,429 de dolari si poti economisi 70 de dolari. 

Dar daca vrei un MacBook Pro de 13 inci cu procesoare Intel Core i5 dar de-a 10-a generatie, te va costa 1,600 de dolari si poti beneficiaza de o reducere de 199 de dolari. Deodata cu procesoarele mai noi vine si memoria RAM mai mare, adica de 16 GB. 

Daca iti doresti MacBook Pro de 13 inci, dar cu memorie de 1 TB, te va costa 1,800 de dolari si vei economisi 199 de dolari. 

MacBook Pro de 16 inci are un afisaj Retina de 3.072 x 1.920 de pixeli, fiind aproape de ecranele de 5K de la iMac. Acum beneficiaza si el de o imbunatatire a tastaturii si are si un Touch Bar, pentru cei care vor neaparat sa aiba aceasta functie. Avand in vedere ca are un ecran mai mare, procesoare mai puternice, capacitatea bateriei trebuie sa fie pe masura. Durata de viata a bateriei este de pana la 16 ore de functionare, fiind o imbunatatire de 11 ore fara de modelul anterior Pro de 15 inci. Are un spatiu de stocare de 512 GB, iar pretul sau este de 2,149 si poti sa economisesti 250 de dolari. 

AvantajeDezavantaje
Ecran mai mare cu o rezolutie mai bunaPret initial destul de mare
Imbunatatirea procesorului, a memoriei RAM si a spatiului de stocareTouch Bar-ul nu functioneaza chiar atat de bine
Tastatura imbunatatitaMai greu de transportat decat versiunea de 15 inci
Calitatea audio decentaPorturile sunt limitate la USB-C

Daca ai nevoie de un spatiu de stocare mai mare decat 512 GB, pe care il are versiunea de baza a MacBook Pro de 16 inci, poti sa cumperi si versiunea care are 1 TB la un pret de 2,499 de dolari si poti sa economisesti 300 de dolari.Acest model este dotat cu un procesor Core i9 si un CPU AMD Radeon Pro 5500 M. Un spatiu de stocare asa de mare trebuie sa vina la pachet si cu procesoare mai bune, mai puternice. 

Acestea fiind spuse, daca ai nevoie de un MAcBook nou, fie el Air sau Pro, poti sa profiti acum de reducerile pe care Apple le pune la dispozitie la toate modelele sale Air si Pro. Daca crezi ca mai poti astepta pana cand va lansa dispozitivele cu procesoare proprii, nu te grabi sa cumperi un model care are inca procesoare Intel.