Seria Huawei Mate 50 nu se va lansa cat de curand, avand in vedere ca Mate 40 s-a lansat la sfarsitul anului trecut. Daca vei dori sa ti-l cumperi, trebuie sa intai sa incerci sa vezi daca poti rezista fara Google si fara unele aplicatii de la Google. Pentru ca telefoane din seria Huawei Mate 40 de anul trecut au ecrane luminoase, camere foarte bune, o lunga durata de viata a bateriei si performante excelente, se asteapta ca si Huawei Mate 50 sa duca mai departe aceste functii excelente. Momentan, nu se stie nimic concret despre Huawei Mate 50, dar este posibil sa fie destul de scump. Exista cateva zvonuri despre acest telefon, iar la final voi prezenta care sunt asteptarile sau aspectele ce necesita o imbunatatire a acestui telefon.

Huawei Mate 50 este posibil sa se lanseze la sfarsitul anului, septembrie sau octombrie. Huawei Mate 40 Pro a costat 1.450 de dolari, iar Mate 40 a avut un pret initial de 899 de euro, asa ca Mate 50 este posibil sa aiba un pret la fel ca acesta sau mai mare.

Huawei Mate 40 este dotat cu procesorul Kirin 9000, ceea ce inseamna ca si Mate 50 este posibil sa aiba acelasi procesor. Acest fapt insinueaza ca puterea va ramane la fel, nu va creste. Din cauza disputelor cu SUA, Huawei nu poate construi chipset-uri prea usor, dar procesoarele Kirin 9000 sunt suficiente si pentru seria P50.

Un alt zvon se refera la un ecran cu temperatura scazuta, ce presupune o schimbare a ratei de actualizare fara componente hardware suplimentare. Aceasta tehnologia este prezenta la Samsung Galaxy S21 Ultra.

Se doreste ca telefonul sa aiba mai multe aplicatii. AppGallery nu este dotat cu atat de multe aplicatii ca Google Play, ceea ce duce la o dezamagire.

Se mai doreste ca Huawei Mate 50 sa aiba o disponibilitate mai larga, adica sa fie disponibil in mai multe zone, in Marea Britanie si Australia, pentru ca Huawei Mate 40 nu a aparut in aceste zone.

Huawei Mate 40 are o rata de actualizare de 90 Hz, asa ca se doreste ca Mate 50 sa aiba o rata de actualizare de 120 Hz. 

Huawei Mate 40 a avut un pret foarte mare la lansare, asa ca se doreste ca acest nou telefon sa aiba un pret mai mic. Ar trebui sa urmeze exemplul de la Samsung, pentru ca seria S21 este mai ieftina decat S20. 

Acestea fiind spuse, acestea sunt cateva zvonuri si asteptari cu privire la Huawei Mate 50, dar dupa cum am spus, va mai dura o perioada de timp pana cand se va lansa, ceea ce inseamna ca este posibil ca Huawei sa incerce sa respecte aceste dorinte.